VIHAN POLKU
SOITTAJAT
TEOKSET
KUULUMISIA
MEDIA
YHTEYSTIEDOT

13.10.2011
VIHA kiittää tyytyväisenä Vastavirralla kannustanutta yleisöään

8.10.2011 klo 00:30. Se taisi mennä jo kahdeksannen päivän puolelle, kun VIHANMIEHISTö pääsi nousemaan Vastavirran lavalle ja sai ilokseen huomata, että sitä odotti kovasti kannustanut hurmioitunut yleisö. Johtuen erikoisesta asetelmasta, runomätön soittamisesta suomirockin legendojen akustisten keikkojen jälkeen bussien lähtöaikaan, pelkäsin etteivät ihmiset jaksa energiaa ja riehuntaa. Mutta mitä vielä! Heti lavalle noustuamme pystyi aistimaan tunnelman bändin ja hienosti kannustaneen yleisön välillä. Siinä oli kiva huomata, että paikalla oli esiintyjälle tärkeitä ihmisiä aina lavan edestä huoneen takaosaan.


VIHA soittaa ja yleisö seuraa.

Tämä VIHAA kannustanut elämänkulkijoista muotoutunut joukko eli mukana hienosti koko keikan ajan. KIITOS IHMISET. Olemme sanattomia ja kiitollisia Vastavirran lujalle yleisölle. Se kannusti niin, ettei Jari lannistunut, kun showsta jäi kiireisen aikataulun vuoksi puuttumaan mielestään tyylikkäät lavalle nousumusiikit ja ehkä niitäkin hienompi VIHATAUSTALAKANA. Myöhäisestä ajasta johtuneen pienen epätietoisuuden korvasi säkenöivä voima. Se esiintyjänlanka ja ihmisen elämänhalu, josta lavoille palannut Sielun Veljet laulaa. Kiitokset myös mainioille kanssaesiintyjille Krisse Sydämelle, Heikki Salolle ja Pauli Hanhiniemelle, sekä Vastavirralle ja Kulttuuriyhdistys Moukari ja Korttitalon musaa järkkääville ja keittoa keittäville veljille ja siskoille.

Näemme.
- Jari ja VIHANSOITTAJAT


-El Maestro, Kosmo

27.9.2011
VIHAN soittajat tuovat bändinsä uudelleen Vastavirtaan keikalle 7.10. Kulttuuriyhdistys Moukari ja Korttitalon ry:n järjestämään Pispalan vapun 2012 tukikonserttiin.

Jari tässä kirjoittaa ja iloisena ilmoittaa, että VIHA-bändillämme on keikka 7.10 perjantaina aina niin aurinkoisella Vastavirta-klubilla Tampereen Pispalassa. VIHA astuu lavalle viimeisenä klo 21 alkavan kulttuuri-illan neljästä esiintyjästä eli veikkaan että puolenyön jälkeen menee. Maukkaan keiton ja bändimme lisäksi Pispalan vapun 2012 tukikonsertti-illassa on mielenkiintoinen kattaus tyyliltään erilaisia esiintyjiä, jotka ovat maassamme tunnettuja sanojen lauluun ompelutaidoistaan. Meidän lisäksi illassa esiintyy Heikki Salo, Pauli Hanhiniemi ja Krisse Sydän. Illan tapahtumien lisäksi myös yläkerrassa on vipinää klo 16.00 alkavassa ilmaiskonserttien juhlassa, jossa vuorollaan yleisöä ilahduttavat Pianisti Pekka, Stonerigloo ja Piatu Tuura. Bileet järjestää viimekertaiseen tapaan Kulttuuriyhdistys Moukari ja Korttitalo ry.

Siitä tulee kuluneeksi tasan yhdeksän kuukautta kun VIHAN miehistö edellisen kerran kokoontui yhteen keikan merkeissä. Myös silloin paikkana toimi Vastavirta, jonka bändiä kannustanutta yleisöä ja ilmapiiriä on jo kerinnyt tulemaan ikävä. Idea uusinnasta Vastavirralla lähtikin liikkeelle muutaman yleisöön kuuluneen ihmisen pyynnöstä, ja kun itsekin viime keikasta nautittiin, niin miksikäs ei?


VIHA keskittyy Vastavirran iltaa varten

Kuluneessa välissä VIHAN soittajat ovat kukin touhuilleet elämäänsä ja taidettaan tahollaan. Siksi jälleen näkeminen keikkatreenien merkeissä tuntui koko yhteisöstä hyvältä soiton kulkiessa kuin oltaisiin eilen oltu keikalla. Tätä soiton vaivatonta löytymistä kuvaa Kosmon tyytyväinen lausahdus: ”Taidettiin treenata tosi paljon vuosi sitten ennen Espanjan keikkaa.” Koska uuden levyn teko on viivästynyt, niin bändimme tulee tarjoilemaan kannattajilleen yhden soittajillekin täysin uuden kipaleen, ”Usko!”

Tässä kevään ja kesän aikana sain ilokseni törmätä mitä ihmeellisimmissä paikoissa, kuten Porissa, ihmisiin, jotka kehuivat bändiä ja haluaisivat tulla katsomaan. VIHAN soittajat haluavat ja toivottavat teidät lämpimästi tervetulleiksi kannustamaan esiintyjiä ja nauttimaan kulttuuri-illan hienosta tunnelmasta. Näemme ystävät.

Con respecto
Jari ja VIHAN soittajat


Ps. Keikkaa odotellessa voi käydä katsomassa youtuubin ihmeitä täynnä olevasta maailmasta lähipäivinä sinne ilmestyvät viime keikan vedot Sananlaskuja ja Talvi. Lisäksi kannattaa katsoa kuvataiteilija Toni Hietomaan tekemä hienoin video mielivaltaista ajattelua kuvaavasta biisistä ”Kipu ei satu”

17.1.2011
VIHALLA loisto keikka tunnelmallisella vastavirralla. –Kiitos ihmiset

Pulssi on tasaantunut nyt kun viikko on kulunut Moukari ja korttitalo ry: järjestämästä Pispalan vapun tukikonsertista, jossa VIHA soitti yhdessä muiden mainioiden bändien kanssa. Haluamme esittää erityiskiitokset mahtavasti mukana eläneelle yleisölle, joka teki keikasta muistettavan ja vastavirran sympaattiselle henkilökunnalle. Sekä tietenkin tapahtuman muille bändeille hienoista vedoista ja mainiosta juttuseurasta. Vaikka laulajaa jä ;nnitti että pääseeköhän sitä lumen keskeltä edes keikalle, niin kyllä kokemus kannatti. Vastavirran yleisö osoitti että kyl lä myös Suomessa osataan arvostaa ns. nimettömämpiä bändejä ja musiikkia sen itsensä vuoksi.


Tätä hetkeä olemme odottaneet

Vau! Sebun lietsottua yleisö taputtamaan niin että raikui, mietin lavalla että onneksi ei ole sydänvika eikä pissahätä. Sen verran hyvä ;ltä tuntui se tärinä keikan lopussa. Myös muista muusikoista pitää sanoa että mahtavaa toisiaan kannustavaa porukkaa. Muutenkin Tuntui kaiken tapahtuessa hyvässä hengessä että illan aikana tapasi paljon ihmisiä, joista voisi tulla hyviä kavereita. Love u all! Näh dään keikoilla ja lavojen reunoilla amigot. -El cantante Jari


Ja VIHAHAN tykkää Vastavirrasta

20.12.2010
VIHA Tampereen Vastavirran keikalla 7.1.2011. Onhan sinulla vapaata tuolloin perjantai-iltana?

Täältä lumen ja jään keskeltä saa laulaja komentokeskuksestaan kertoa, että VIHA soittaa 7.1.2011 Tampereen ja tietenkin Pispalan kaupungin osassa sijaitsevalla Vastavirta~Klubilla. Santiagon riemukkaalta keikalta on laskeuduttu ja toivuttu pahimmista juhlahuuruista. Enää laulajaa arveluttaa vain ulko-oven kiinni pitävän lumen määrä, että tulisivatkohan nuo muut soittajat auttamaan minut ulos ennen keikkaa? Vai katsovatko parhaaksi jättää kotiin? Siitä nousee kysymys tälle keikalle: löytyykö illan toisena bändinä soittavan VIHAN miehistöstä laulajaa vai vetävätkö hurjat ilman?

Como siempre, laulajan kanssa tai ilman esiintyvän VIHAN miehistö toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan juhlien jälkeistä showtaan, muita bände jä ja nauttimaan klo 16-18 tarjoiltavaa kasviskeittoa. Tapahtuma on Kulttuuriyhdistys Moukari ja Korttitalo ry:n järjestämä Pispalan vappujuhlan 2011 tukikonsertti.


VIHAN soittajat ovat Vastavirran keikalle valmiina, mutta ottavatkohan he laulajan mukaan?

12.12.2010
Unohtumaton keikka Santiago de Compostelassa! - Seuraavan kerran bändi lauteilla Vastavirta~Klubilla Tampereella 7.1.2011

VIHAN miehistö ystävineen ovat tehtävänsä Santiagossa suorittaneet. Päällimmäisenä tunteena keikasta on ilo hienon yleisön ja ystävien kohtaamisesta Santiagossa La radion lauteilla. Lisäksi mieleen jäävät kaduilla ja legendaarisessa rockbaarissa A Reixassa kohdatut uudet ja vanhat ystävät. VIHAN soittajat haluavat kiittää kaikkia teitä paikalle tulleita ja hymyn kasvoillemme nostaneita ihania ihmisiä, sekä tietysti keikkamme mahdollistanutta rakasta herrasmiestä ja ystäväämme A Reixa -kaupan isäntää, promoottori Franiä. Teitä emme unohda. Teitte unelmastamme Santiagossa soittamisesta totta. Lisää mietteitä ja kuvia bändin matkasta keikalle Espanjan Galician pääkaupunkiin lähiaikoina kirjoitettavassa päiväkirjassa. Seuraavan kerran VIHASHOW pyörii täysillä kierroksilla Tampereen Vastavirta~Klubilla perjantaina 7.1. 2011


VIHAN soittajat ovat tehtävänsä Santiagossa suorittaneet.

15.11.2010
Vihan Espanjan keikan lämmittelyshow Pieksämäellä 21.11.2010 klo 18. Vapaa pääsy

VIHA tiene un concierto para practicar español – VIHA Espanjan keikan viimeistely konsertti Pieksämäellä naarajärven nuorisotalolla 21.11.2010 klo 18.00. Vapaa pääsy.

Nyt kaikilla VIHAN musiikista kiinnostuneilla on tilaisuus nähdä bändi Suomen keikalla tuossa muusikoiden kasvumaalla Pieksämäellä. Homman nimi on seuraavanlainen: koska bändimme haluaa testata keikkakuntoaan ennen astumistaan vieraan kulttuurin eteen Santiagossa ja koska aikataulut eivät muunlaiseen ns. klubikeikkaan sopineet, on päätetty järjestää keikka sunnuntaipäivän ratoksi Pieksämäen nuorisotalolla. Niinpä kaikilla asiasta kiinnostuneilla on oiva tilaisuus nähdä ilmaiseksi espanja-kastikkein maustettu VIHASHOW, jota vauhdittavat kotikentällään esiintyvät kaupungin omat supertähdet Sebu ja Kosmo.


Vaikka Santiagon keikasta joutuu kolme rahaa maksamaan, on Naarajärven keikalle vapaa pääsy. Riittää kun ottaa kaikissa elämän muodoissa kulkeneen itsensä mukaan.

Pieksämäen keikka toimii samalla viimeistely harjoituksena vajaata viikkoa myöhemmin pärähtävään Santiagon-keikkaan, siksi yleisö ;n tulee varautua siihen että Jari harjoittelee Espanjan kieltä. Toisin sanoen välispeakit hoidetaan valtaosin vieraalla kielellä tai sitten vain kitaristimme Antin mossaus-liikkeiden hiljaisella ihailulla. VIHAN syitä ympärillämme pohdiskelevat soittajamme toivottavat kaikki lämpimästi ilmaiskeikalleen tervetulleeksi.


Viha on keikoille valmiina. Oletko sinä?

27.9.2010
VIHA keikalle Espanjaan Santiago de Compostelaan La Radioon 26.11.2010!

Mietin syksynlehtiä katsellessa, että aloittaisinko tämän tiedotteen puhumalla säästä. Tuo lause siitä riittäköön. Nyt on niin, että ajattelimme poikien kanssa poiketa rutiineista ja mennä vaihteeksi keikalle. Koska porukan kokoaminen on ollut Suomessa niin vaikeaa, ajattelin laittaa hommaan kerralla haastetta ja kääriä muut soittajat mukaani keikalle erääseen espanjalaisen vapauden maailmaan Santiago de Compostelaan. Niin pä kirjoitan ylpeänä näille sivuille, että seuraava VIHASHOW on 26.11.2010 Santiago de Compostelan hienossa vanhassa kaupungissa, paikassa nimeltään La Radio.

Kohta ovat muutkin soittajat Jarin kanssa ihmettelemässä, kestävätkökatedraalin seinät Santiagossa, kun VIHA soittaa kaupungissa?

Ainakin laulajamiestä naurattaa ja kurkkua kutittaa, että joko kohta pääsee soittaja-amigojen kanssa VIHAN keikalle. Se, että soittopaikka on minulle rakkaassa, aina jotenkin omalla tavallaan kulkevassa Santiagossa, ei ainakaan laske fiiliksiä. Mielestäni on mahtavaa päästä esiintymään ihmisten ja ystävien edessä sekä nauttia elämästä hyväksi koetulla Santiago-tyylillä yhdessä. Valehtelisin, jos sanoisin ettei Santiagossa esiintyminen olisi ollut unelmani siitä lähtien, kun oivalsin jotain siellä kulkevien ihmisten olemisen hengestä. Ihmiset luovat paikan kukin omalla tavallaan eläen ja onnistuessaan yhteisön henki jää vaikuttamaa kulkijan tapaan tulkita itseään muiden keskellä. Olen aikoja sitten ymmärtänyt etten koskaan voi jättää tuota ”isoa kylää” kokonaan. Niinpä joko fyysisesti tai mielessä kulkien minun on aina vä ;lillä palattava Santiagon katuja pohtimaan. Toisin sanoen osa siitä ihmisen vapauden perään huutelevasta elämän ja ajattelun tavasta, jota olen ja kirjoitan biiseihimme, elää minussa tuon maailman vaikuttamana. Olen myös ylpeä saadessani viedä bändimme soittajaystävät tuohon ideoita synnyttävään ilon ja muistamisen kaupunkiin.

Innokkaimmille faneille tiedoksi, että maksamalla omat lennot ja tarpeen mukaan hotellin, pääsee messiin. Esimerkiksi Ryanair lentää Lontoon kautta Galician pääkaupunkiin Santiagoon huokeasti mahdollisimman aikaisin varattaessa (noin sata euroa suuntaan). Lentokentällä voi joutua odottamaan mennes sä 10 tuntia ja palatessa niin kauan, että on aikaa vaikka käydä katsomassa Lontoossa Camden Townin hippejä ja maailmankorjaajia, idealisteja, joita on helppo tuopin äärellä rakastaa. Keikalle matkaamisesta kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla (clemetti(at)hotmail.com). Neuvon mielelläni halvat lennot ja hyvät ratkaisut matkalle. Sen VIHAN miehistö voi luvata, että jos joku ryhmän ulkopuolinen matkaan itsensä kampeaa, niin ilmaiseksi sisälle keikalle sekä aamukymppiin remuaminen Santiagon yöelämässä meidän kera on väistämätön tä.

Jarin ja keikanjärjestäjä Franin neuvottelut.

Niille, jotka meinaavat tosissaan jäädä kotiin, voin sanoa, että jonkinlainen keikkataltiointi on tekeillä aikanaan. Todetaan myös, että vaikka VIHAN seuraava levy ei vielä silloinkaan olisi valmis, ryhmämme pitää tätä jonkinlaisena ensihädän levynjulkaisu- tai maistelukeikkana. Tarkoitus on soittaa kaikki uudet biisimme maustettuna vanhoilla hiteillä. Katsotaan voimmeko lähteä keikalle levyn julkaisun merkeissä myöhemmin, kunhan tämä keikka ja levyn puuttuvat lauseet riffeineen ovat nauhalla.

Siinä se tällä kertaa. Sivujen lukijoille tiedoksi, että tarkoituksenani on kirjoittaa matka- tai keikkapäiväkirjaa.

Santiagon laulaja Jari
clemetti(at)hotmail.com

29.5.2010
Uuden levyn syntyvaiheista ja kasvukivuista

Hanget ja raastavan kivulias pakkanen ovat taas kerinneet vaihtua kesään, kun VIHAN miehet ovat uusinta levyä nauhalle asetelleet. Uuden levyn valmistus aloitettiin siis syksyllä, jolloin Kosmon rumpurallien luomisen lisäksi otettiin kansikuvia Tampereen sirppitien isäntäväen leppoisassa ympäris tössä. Kosmon oleilusta valokeilassa Pieksämäen hittipainaamolla Korpse-studiolla jäi mieleen tee. Ajat ovat ilmeisesti muuttuneet tai sitten kaikki entisajan jaloviinaa juoneet muusikon retkut ovat valehdelleet nauhoitusdrinkkinsä, sillä studioisäntä Teemu Nykäsen johdolla koko nauhoitusporukka nappaili teetä tyytyväinen ilme kasvoillaan. Tee inspiroi meitä myös tulevan Kunnioittaen-levyn kannen teemassa. Osan kuvista voi nähdä jo nyt media osiossa. Lisäksi laitan kuulijoille joitakin kuvia nauhoittamisen riemusta.

Kosmon saatua urakkansa kunniakkaaseen päätökseen oli Antin vuoro tarttua kitaraan. Tässä vaiheessa Antti teki omaa osuuttaan showsta hevin ja pim eän hajuisessa kaupungissa Oulussa. Allekirjoittanut puolestaan päästettiin vihreän sisuaskin kanssa irti kevään kulmalla maaliskuussa. Sain tehtyä Sebün ja Antin kohtuuttomasta painostuksesta huolimatta kahta vaille kaikki laulut, ennen kuin poistuin taiteilijan hyvin ansaitsemalle hermolomalle Espanjan Santiago de Compostelaan.

Palatessani lomalta minua odotti kaksi shokkia: Sain kuukaudeksi töitä ja VIHAN hyvin edennyt levyn teko keskeytyi bändistämme riippumattomista syistä ;. Ilmeisesti kävi niin, että Pieksämäen kaupunki tai joku taho ajoi studio-isäntämme ulos omista tiloistaan ja nyt taidetaan joutua katselemaan uutta nauhoituspaikkaa. Tämä tapahtui juuri kun hymy jo hieman nousi ja oltiin saatu niin veisut kuin yhteismeininki rullaamaan lupaavasti. Teehetkestä alkanut hymynkare on vaihtunut kohdallamme itkuparkumiseksi ja epätoivoiseksi kohtalolle sylkemiseksi. Vaikka joku voisi lohduttaen sanoa, ettei se ole VIHAN levy ilman vaikeuksia eikä taide ole itseään ilman kipua, niin erään biisimme toteamuksesta huolimatta ainakin minua sattuu. Nyt on jälleen edessä nauhoituspaikan etsintä ja aikataulujen yhteen sovittaminen. Jäljellähän ovat vielä laulujen osalta ne pari biisiä, sekä Sebün bassot ja taustalaulut, mutta ei auta kuin kiivetä ylös uudestaan. Komeaa matskua sieltä on edelleen tulossa. Sivuillemme ilmestyy lisää kuvaa ja tarinaa kunhan alkaa olla vihdoin valmista.

Iloista kesää ystäville, veljille ja siskoille jospa näkisimme Ilosaaren raviradalla sijaitsevassa joillekin legendaarisessa Booze campissä?

Jari

20.9.2009
Syyskokous

VIHA piti jälleen kerran perinteisen syyskokouksensa suljettujen ovien ulkopuolella omenapuiden katveessa. Kokouksen parasta satoa olivat tulevan Kunnioittaen-levyn promokuvat ja muutama hauska tilanne. Perinteikkään kohtaamisemme satoa voit katsoa MEDIA-osastolta.

14.10.2009
VIHAN ensimmmäisen demon viimeinen kappale löysi ostajansa.

14.10.2009

VIHAN ensimmäisen demon viimeinen kappale löysi ostajansa. Bändi työstää seuraavaa taidonnäytettä.

Syksyn puhaltaessa kesää kumoon voidaan todeta, että mielissämme on ajoittain pyörinyt seuraavan levyn valmistuminen. Vaikka bändimme on hieman keväällä asetetusta aikataulusta jäljessä, voimme ylpeänä kertoa, että Jukka on saanut oman vetonsa rummuissa valmiiksi. Käyt yämme Antin kanssa Pieksämäen hittipainamossa, Teemu Nykäsen isännöimällä Korpse-studiolla huomasimme, että ilmaa hallitsi veik eä tunnelma: teetä ja joitakin uusintaottoja vihaisten rokstarojen tyyliin. Seuraavaksi näyttämölle astuvat Antti kitarallaan ja Teemu bassollaan minun hikoillessa laulut lopuksi. Tämän kymmenen biisiä näillä näkymin sisältävän taideteoksen pitäisi olla valmis loppuvuodesta, niin että sitä on saatavilla uuden vuoden 2010 kujeiden aikaan.

Elämme myös siinä käsityksessä, että viimeinen ensimmäisen levyn kappale löysi omistajansa Ilosaarirockin paluureissulla Ale-pubin hämärässä. Kiitämme häntä ja muita, jotka ovat taidettamme tällä tavoin tukeneet ja ajatuksia kuunnelleet. Jos joku vielä kuitenkin VIHAN ensimmäistä levyä itselleen himoitsee, niin sitä voi yrittää kysellä Pieksämäellä majaansa pitäviltä bändin jäseniltä.

Ensimmäisen teoksemme julkaisun jälkeisiin tähtihetkiin kuuluu ehdottomasti joidenkin nettilehtien myrskyisät, jopa vihaiset purkautumiset, Inferno-lehden puhutteleva arvostelu sekä tietenkin ihmisten värikäs, suurelta osalta tykkäilyksi koettu palaute. Oli myös kivaa kuulla, että .Nukke.-biisi ä oli kuultu Radio Noisen nettiaalloilla. Asiaa hieman yleistäen on aina mukavaa, jos luomuksemme ovat herättäneet ihmisissä jonkinlaisia mielenliikkeitä. Tällä tunnelmoinnilla jatkamme seuraavan levyn julkaisuun.

Jari/VIHA

31.3.2008
VIHAN biiseistä

31.03.2008

Kevään noustessa VIHAN ensimmäinen teos on saanut ensikommenttinsa. Niistä voisi päätellä, että olemme aiheuttaneet jonkinlaista hämmennystä ihmisissä. Tästä johtuen ajattelimme selventää biiseissämme esitetyn näytöksen päämäärää. Yleisesti ottaen niin biisiemme sanat kuin musiikkikin on tehty tosissaan kokeilevalla hulluttelumielellä, jossa sanat eivät vastaa pelkästään (vakavasti) niillä osoitettua asiaa. Sanoilla haetaan niissä olevaa elämänkokemuksen synnyttämää merkitystä, jonka jokainen voi mielikuvituksellaan tavoittaa. Sen vuoksi alla olevat Jarin biisikommentit ovat lähinnä puheen avaavia näkökulmia, joiden avulla joku kenties voi lähestyä musiikkiamme.

VIHA

Vihan tunteen päämäärättömyyden kuvaus. Tosissaan tehty runttausintro (Miten vakavasti introt pitäisi ottaa?).

NUKKE

Paljon hyvällä ja pahalla kommentoitu .hittibiisi.. Nukke sisältää eksistentialisteille tutun ajatuksen toisten valitseman elämäntavan ja odotuksien näyttämönä olevasta ihmisestä, jonka tuska on joskus loppuvassa elämässä itselle sopivan olemistavan löytämisessä. Kertosäkeen sanonta .olen nukke raha-automaattiyhdistyksen. on herättänyt kysymyksiä ja uteluja. Tässä on hyvä esimerkki sanan merkityksien sisältämän maailman monitulkintaisuudesta. Raha-automaattiyhdistyksellä ei tarkoiteta suoranaisesti (eikä syytetä) RAY:tä tai hyvän tahdon pelejä, vaan se kuvaa paikkaa, johon ihminen on elämässään joutunut. Ensinnäkin sana sisältää rahapelien kautta viittauksen peliin, jota elämä on. Haluttiinpa tai ei, niin monesti myös ihmisarvo tulkitaan pelkkänä kykynä toteuttaa yleisesti hyväksyttyä elämänmallia. Nykytilanteessa tuota kykyä arvioidaan enemmän ja enemmän suoraan ihmisen rahallisen tilanteen mukaan. Tässä ajatuksessa ihminen on suuremmissa määrin voimaton näyttämöltä katseleva elämän rahapelin nukke. Sanan pääsyn biisiin kruunasi automaatti, jota ei tässä yhteydessä tarvinne enää selittää. Nukkeen on myös piilotettu kirjoittajan omasta elämänkohtalosta tuleva kokemus.

ISÄSI VAI ÄITINI

Hallitsijan julma murhatarina, jossa kaikki jää epäselväksi, myös tekijän sukupuoli.

KAPINALLINEN KOMMUNISTILAULU

Toisin kuin biisin nimi antaa ymmärtää, laulu ei ole suora kannanotto kommunismin puolesta. Veisu on absurdilla hullutteluasenteella tehty tutkimus kommunismiin liittyvistä ajatuksista. Voidaan ajatella että biisi, mukaan lukien kertsi, on tuon ajattelun kuvausta ja loppuhuokauksissa tuleva yhteenveto .Hiukset pois, vaatteet pois, nautinnot pois ja kaikki jakoon! Sakset pois, riisto pois, nyt alasti ollakko vois?. on toisen ääripään kriittisiä kysymyksiä ja asenteita. Toki nämäkin voi tulkita myös kapinana, jossa markkinatalous vie kaiken, jopa hiukset. Kertosäkeen sanaleikki .tämä on kapinallinen kommunistilaulu, omena puussa ei ole maalattu taulu. sisältää ajatuksen taiteilijasta. Saadakseen omenan syötäväksi taiteilija joutuu toistuvasti kopioimaan siitä saman kuvan perusmakuun tottuneiden ihmisten seinille. Kopioidessaan omenoita ja päärynöitä taiteilijalle ei jää aikaa omaan taiteeseen.

PORTUGALI

Biisi on yhteenveto kahdesta Portugalissa vietetystä päivästä. Portugalin ja sen ihmisten sijaan kritiikki kohdistuu köyhemmissä maissa käyviin turisteihin ja elämäntapaan, joka ei aina kunnioita muita mahdollisia.

JUSSI KäSKEE

Biisi irvailee sille akateemisen maailman väelle, joiden mielestä kaikki kirjasta luettu on hyvästä ja ajattelun vapaus on kiinni tittelistä tai julkisesta arvostuksesta. Biisistä pitäisi kuulua, että myös itselle nauretaan ja paljon.

KIPU EI SATU

Päätösvedossa palataan .vakavampien. asioiden äärelle hulluttelua unohtamatta. Kyseessä on tarina tytöstä, joka kokee lapsena perheväkivaltaa ja tulee hylätyksi aikuisena. Siitä huolimatta yhteisö on niin .cool., että kaiken pitäisi olla ok. Oikeista tunteista ei saa puhua eikä valittaa, sillä kipu ei satu, ja kuka tämän nopeimmin ymmärtää, pärjää myös parhaiten kovien yhteisössä. Biisin kokeilevan mättämisen tarkoitus on myös soittajien rajojen testaaminen, sillä se soitetaan läpi vaikka kuinka tuntuisi. Ainut lohtu on, ettei se satu :)